25 Meest Ongezonde Hondenrassen

298971

Veel hondenliefhebbers zijn ervan overtuigd dat er geen ‘slechte’ honden zijn, alleen slecht getrainde honden. De juiste training en goede socialisatie kunnen een groot verschil maken in hoe een hond zich gedraagt, maar het is ook een feit dat sommige hondenrassen grote kosten met zich meebrengen omdat ze vaak ziektes ontwikkelen. Voor een ziek huisdier zorgen is een van de meest frustrerende en pijnlijke momenten van je leven.

Je wilt je huisdier natuurlijk vertroetelen en alle liefde geven, maar ziektes kunnen een behoorlijke aanslag leveren op het leven van je liefste dier, en je portemonnee. Er wordt geschat dat Amerikanen in 2015 meer dan $16 miljard hebben uitgegeven aan de medische verzorging van hun huisdieren. Medische noodgevallen kunnen daar al $3000 – $4000 kosten. Dit is waarom het belangrijk is om te weten welke rassen bekend staan om hun gezondheidsproblemen voordat je een nieuwe hond in huis neemt. Rashonden lijken misschien de ideale oplossing, maar doordat er selectief gefokt wordt, zijn er ook steeds meer erfelijke ziektes. Hieronder staan de 25 meest ongezonde hondenrassen.

01. Chihuahua

Chihuahua’s hebben vaak te maken met drie problemen; een langgerekt en zacht verhemelte, luxatie van de knieschijven en hypoglykemie. Helaas zijn deze gezondheidsproblemen erfelijk, en zou er niet gefokt mogen worden met deze chihuahua’s. Patellaluxatie betekent dat de knieschijf te los zit. Dit probleem wordt zichtbaar wanneer de hond ouder wordt. Als je dit opmerkt, moet je meteen medische hulp zoeken. Kleine honden met verlengde verhemeltes kunnen moeilijk ademen, waardoor ze gaan snurken, piepen en niezen. Op warme dagen zijn deze honden bevattelijk voor een hitteberoerte. Een drastische verlaging van bloedsuikers kan fataal zijn voor chihuahua’s.