Duikers bereiken de bodem van het grote blauwe gat voor het eerst. Kijk wat ze gevonden hebben

170133

Van bovenaf is de Blue Hole van Belize adembenemend. De diepe azuurblauwe kleur contrasteert met het omringende lichte, turquoise Caribische wateren – een enorme, prikkelende, bijna perfect ronde formatie in het midden van het rif.

Maar zijn diepe kleur verbergt een nog dieper geheim. Het gat, dat als een van de beste duiklocaties in de Caribische Zee is bestempeld, duikt bijna 130 meter onder de zeebodem – bijna 130 meter – naar beneden en is tot nu toe nog niet verkend en onaangeroerd gebleven op die die diepten……

Met de hulp van miljardair Sir Richard Branson heeft een team van ontdekkingsreizigers, natuurbeschermers en wetenschappers, maar ook de kleinzoon van Jacques Cousteau, oceanograaf Fabien Cousteau, de befaamde ontdekkingsreiziger van de oceaan, de bodem van de zinnenprikkelende oceaanformatie willen ontdekken.

Maar wat ze zouden ontdekken als ze uiteindelijk de oceaanbodem zouden bereiken, zou hen verbaasd, geschokt…. en diep verontrust achterlaten.