De beste tips om thuis corona door te komen!

2429

We leven in een bizarre tijd waarin het leven niet helemaal gaat zoals wij gewend zijn. Wellicht dien je thuis te blijven en mag je alleen voor noodzakelijke spullen naar buiten. Uitstapjes naar de supermarkt kunnen het hoogtepunt van je dag zijn als je in quarantaine zit. Sommige zullen wellicht vanuit huis moeten werken en dat kan nog wel eens een uitdaging zijn. Hieronder vind je tips om deze tijd door te komen thuis!

1. Blijf actief

Hoevaak hebben we tegen onszelf gezegd dat we echt weer naar de sportschool zouden gaan? We kunnen voor meerdere mensen spreken als we zeggen dat het bezoekje aan de sportschool telkens weer wordt uitgesteld. Van uitstel komt afstel is het spreekwoord wat hier perfect bij past. Nu we allemaal thuis zitten kunnen we onze tijd goed benutten door actief bezig te zijn! Probeer een paar thuisoefeningen in de tuin en gebruik alledaagse spullen als gewichten. Pakken suiker of zout om op te drukken bijvoorbeeld. Probeer jezelf een routine aan te leren voor iedere dag en wie weet kom jij helemaal fit uit deze quarantaine.

2. Maak een planning

Het kan moeilijk zijn om je dag besteding zo productief mogelijk te laten zijn. Normaal gesproken is de routine voor iedere dag vrijwel hetzelfde: opstaan, douchen, omkleden, ontbijten en onderweg zijn naar school/werk of een andere dagbesteding. Om je tijd zo goed mogelijk te benutten kan het andig zijn om een planning te maken. Dit kun je doen voor een dag, maar ook voor een hele week. Schrijf op wat je doelen zijn, wat je zeker weten wilt afhebben en welke taken er hoog op het prioriteitenlijstje staan. Op deze manier voorkom je dat je jouw tijd verspilt!

3. Spendeer wat tijd in de keuken

Laten we eerlijk zijn: bijna niemand houdt ervan om in de keuken te staan. Al helemaal niet als je na een lange dag thuiskomt en nog iets op tafel moet toveren. Koken voelt bijna als een verplichting terwijl het dat helemaal niet hoeft te zijn. Nu we wat tijd over hebben kunnen we die goed spenderen in de keuken. Als je niet van koken houdt kun je proberen om wat te bakken. Een bezoekje naar ons favoriete restaurant zit er voorlopig niet in. Dus tegen een cheesecake of appeltaart: daar zegt niemand nee tegen!

4. Renoveer je huis

Help mijn man is klusser taferelen zitten er voorlopig ook niet in.. Zeeën van tijd en dus ook genoeg tijd om de klusjes die je al een tijdje aan het uitstellen was te doen! Als het weer meezit kun je die verrekte kastjes eindelijk schuren en verven, of die vervelende schuur helemaal ontdoen van alle rotzooi. Genoeg kans dat je deze quarantaine uit zult gaan met een geheel nieuw, schoon en gerenoveerd huis. Daar worden we toch allemaal blij van?

5. Quality time

Als je nog thuis woont ben je vast niet de enige in het huis die verplicht zijn weken tussen 4 muren moet spenderen. Je wordt als het ware gedwongen om tijd door te brengen met je gezinsleden. Dit kan je als negatief zien, maar probeer het ook positief te bekijken want hoe goed ken je elkaar nou echt? Het is de perfecte tijd om te werken aan jullie band door middel van bijvoorbeeld bordspelletjes. Vind gelijk uit wie er sportief is en wie er niet tegen zijn/haar verlies kan!

6. Ontspan!

Hoe fijn en goed deze tips ook zijn, voel je vooral niet gedwongen om IETS te doen. Deze periode kan voor veel mensen ook werken als break van hun dagelijkse leven. Geef jezelf de tijd om uit te rusten en bij te komen van de afgelopen maanden of zelfs jaren. Voel je ook vooral niet slecht als er niets productiefs uit deze weken is gekomen. Onze mentale gezondheid wordt vaak vergeten en dat mag zeker niet meer gebeuren. Dus relax vooral. Neem een bad, mediteer en kijk je favoriete serie af! Daar is nu tijd voor en wellicht later niet meer. Neem het ervan, zou ik zeggen.

7. Vergeet niet waarom

Het belangrijkste tijdens quarantaine is om niet te vergeten waarom we in quarantaine zijn. Door binnen te blijven voorkomen we verspreiding van het coronavirus en beschermen we de risicogroepen voor besmetting. Het vaccin is nog niet ontwikkeld wat betekent dat we allemaal extra voorzichtig moeten zijn. Vermijd je sociale contacten, blijf zoveel mogelijk thuis en doe wat de overheid van ons verwacht. Op die manier krijgen we dit verschrikkelijke virus samen onder controle.