Waarom je kast opruimen een goed idee is

1006

We kennen het allemaal wel: een overvolle kast die maar niet opgeruimd wordt. Telkens wordt er nieuwe kleding gekocht, maar geen een kledingstuk wordt weggegooid.

Om het seizoen wordt er wel wat gesorteerd voor de zomer en de winter, maar echt een grote schoonmaak is al veels te lang geleden gebeurd. Hieronder vind je tips en tricks om je kast en kamer eens goed op te ruimen!

Oude parels

Bij het opruimen van je kast zul je hoe dan ook kleding vinden die je dacht kwijt te zijn of helemaal was vergeten. Oude parels zullen weer tevoorschijn komen en je zult erachter komen dat je hier en daar kleding hebt verwaarloosd. Nieuwe kleding? Niet nodig na het opruimen van je kast!

Rust

Opruimen en schoonmaken kan een positief effect hebben op je mentale gezondheid is gebleken uit onderzoek. De staat van je kast kan symbool staan voor je hoofd: een opgeruimde kast/kamer staat gelijk aan een opgeruimd hoofd. Het is altijd goed om te weten wat je in huis hebt en daarnaast zul je dingen minder snel kwijt zijn. Klinkt goed, toch?

Tijdsbesteding

In de tijd van quarantaine en corona hebben we veel tijd over om te spenderen in huis. Je kunt die tijd goed benutten door je kamer en kast eens flink aan te pakken! We weten dat je jezelf dankbaar zult zijn nadat dit vervelende klusje eindelijk klaar is.

 

Duurzaamheid

Zoals je weet doet de fashionindustrie het milieu geen goed. Het proces van kleding maken heeft heel veel invloed op ons klimaat. Duurzaamheid wordt daarom gestimuleerd. Men wordt aangemoedigd om minder kleding te kopen en langer te doen met de kledingstukken die ze al in huis hebben. Na het opruimen van je kast kun je kijken of oude kleding herbruikt kan worden of weet je in ieder geval in wat voor kleding je moet investeren. Win-win situatie!