Amsterdam is een bezoekje waard!

3471

We kennen de stad allemaal: Amsterdam, de hoofdstad van ons kleine kikkerlandje. Wellicht hebben jullie allemaal al eens een bezoekje gebracht aan deze grote stad. Het verkennen van Amsterdam wordt vaak vanuit school gestimuleerd.

Hoe vaak hoor je wel niet over Amsterdam in de geschiedenislessen? Het is en blijft voor altijd een belangrijke stad, daar kunnen we nou eenmaal niet omheen. In dit artikel leggen we je uit waarom Amsterdam nog steeds mooier dan Parijs is.

De mensen

Nederlanders zijn over het algemeen nuchtere mensen. We zoeken niet vaak problemen op en kunnen het vrijwel met iedereen en alles goed vinden. De grote stad is de thuisbasis van wel 178 nationaliteiten.

Als dat geen diversiteitis dan weten wij het ook niet meer. Bovendien is er in Amsterdam niets te gek: alles kan en alles mag. De ideale plek om jezelf te zijn.

De grachten

Alhoewel Amsterdam een grote stad is met wel bijna 1 miljoen inwoners is de pracht en praal van de stad nog altijd te zien. De grachten komen uit de 17e eeuw en zorgen ervoor dat de stad uit duizenden te herkennen is.

Geen een plek op de wereld ziet eruit als de Amsterdamse grachten en daar mogen we best trots op zijn.

De musea

We hebben het al eerder benoemd, maar Amsterdam staat natuurlijk ook bekend om de vele musea. Van het Anne Frank Huis tot aan het Van Gogh Museum: alles is er te vinden. Als je gek bent op de geschiedenis van Nederland zijn de musea zeker plekken die we aanraden om te bezoeken.

Mensen komen van ver buiten het land om ze te bezoeken, dus als je van plan bent om naar Amsterdamse musea te gaan raden we je aan om online alvast je kaartje te halen!

Evenementen

Amsterdam is het thuishonk voor de leukste evenementen van Nederland. Denk aan de Gay Pride die eens in het jaar plaatsvindt, of het Amsterdam Light Festival.

Amsterdam staat ook bekend om het jaarlijkse dansfestijn Amsterdam Dance Event (ADE) waar mensen over de hele (!) wereld naar toe komen. De stad heeft inmiddels al bewezen de beste te zijn in het organiseren en hosten van grote evenementen, dus spijt ga je niet krijgen!