Bioscoop: Kristen Stewart speelt Lady Di in een biografie over de geliefde prinses

62

De opnames van “Spencer” – Lady Diana’s meisjesnaam – staan gepland om begin 2021 van start te gaan.

Na het succes van de films Neruda en Jackie (de vrouw van John F. Kennedy), besloot regisseur Pablo Larraín het verhaal van Lady Diana over te nemen en koos hij Kristen Stewart om haar te spelen. De film, genaamd Spencer, is geschreven door Steven Knight (maker van de serie Peaky Blinders) en zal begin 2021 in productie gaan. Het gaat over een denkbeeldig weekend in het begin van de jaren negentig, wanneer de “Princess of Hearts” besluit dat haar huwelijk met Prins Charles niet meer voldoet.

Een omgekeerd sprookje

“We zijn allemaal opgegroeid met de verbeelding van wat een sprookje dit verhaal zou kunnen zijn. Meestal komt de prins de prinses halen, biedt haar aan om zijn vrouw te worden, en de vrouw wordt koningin. Dat is het sprookje. Maar als die prinses besluit geen koningin te worden, en zegt: ‘Ik ben liever mezelf’, dan is dat een enorme beslissing, het tegenovergestelde van een sprookje. Dat heeft me altijd al verrast en het moet erg moeilijk zijn geweest. Dat is waar de film om draait”, zei hij.

“Ik denk dat het prachtig zal worden.”

Pablo Larrain aarzelde niet lang om de ideale actrice te vinden die Diana Frances Spencer zou spelen, die Prinses van Wales was geworden. “Kristen kan heel veel: ze kan mysterieus en kwetsbaar zijn, maar tegelijkertijd heel sterk, en dat is precies wat we nodig hebben. De combinatie van al die eigenschappen deed me aan haar denken. Haar manier van reageren op het script en haar benadering van het personage was heel bijzonder. Ik denk dat ze geweldig zal zijn en dat ze iedereen zal intrigeren. Ze is een natuurtalent”, vertelde hij tijdens een interview.