Dé films die ons tot tranen toe roeren!

182

Heb je nog nooit moeten huilen om een film? We wedden dat je je tranen niet kunt bedwingen met onze selectie!

Toegegeven, als je niet zo in de stemming bent, is het heerlijk om in bed te blijven voor een film waarvan je tranen met tuiten zal huilen. Het is de ideale manier om er weer even tegen te kunnen!

Over emotionele films gesproken, onderzoeker Paul J. Zack legde uit aan het Amerikaanse tijdschrift Psychology Today dat huilen om een film een teken is van goede geestelijke gezondheid. Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen. Mensen met dit vermogen zijn in feite sterker op emotioneel en geestelijk gebied. Voor je eigen bestwil hebben we daarom besloten om vandaag een lijst met films te onthullen waarbij je zeker een traantje (of meerdere) weg zal moeten pinken!

1. Little Miss Sunshine

Toen de zevenjarige Olive een uitnodiging won om deel te nemen aan de prestigieuze schoonheidswedstrijd Little Miss Sunshine in Californië, stond ze op het punt om haar droom te verwezenlijken. De hele familie besluit deel te nemen aan dit avontuur om het kleine meisje te steunen. Het resultaat is een road trip vol humor en emotie die belooft een geweldige reis te worden! Een film vol tederheid die zeker indruk op je zal maken.

2. Koğuştaki Mucize

Kort na de release op Netflix werd deze Turkse film een wereldwijd succes. Hij belandde razendsnel in de top tien van meest bekeken programma’s in maar liefst veertig verschillende landen. De film vertelt het verhaal van een geestelijk gehandicapte vader die van zijn dochter wordt gescheiden als hij wordt beschuldigd van de moord op een kind. Een ontroerend verhaal dat de relatie tussen ouder en kind perfect belicht.

3. Hachi: A Dog’s Tale

De relatie tussen een hond en zijn baas is soms zo bijzonder dat het niet echt te verklaren is. Dat is ook het geval in deze film, waarbij de chemie tussen Parker en Hachi zo sterk is dat ze niet van elkaar te scheiden zijn. Door de band tussen hen twee is Hachi een legende geworden!

4. Schindler’s List

Dit werk van Steven Spielberg wordt beschouwd als één van de meest trieste films ter wereld. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oskar Schindler, zoon van een fabrieksarbeider, zal koste wat het kost proberen de Joden te beschermen tijdens deze periode van chaos. Om de film in één zin samen te vatten: “Wie één leven redt, redt de hele wereld.” Een ontroerende film om te zien!

5. La Rafle

Deze film speelt zich af in Parijs in de jaren veertig van de vorige eeuw tijdens de Duitse bezetting. In deze periode arresteerde de Franse politie in totaal meer dan dertien duizend Joden in hun huizen. De film volgt de reis van de slachtoffers en hun beulen in deze crisistijd. Liefdesverdriet waarvan je zeker een brok in de keel zal krijgen!

6. La Vita è Bella

Guido’s leven wordt op zijn kop gezet als hij met zijn zoon naar het vernietigingskamp wordt gedeporteerd. De vader heeft dan maar één ding in gedachten: Giosue zoveel mogelijk beschermen en deze plek zo licht en leuk mogelijk maken. Een bijzondere uitdaging voor deze vader die zijn leven riskeert voor zijn zoon.

7. A walk to remember

Zou een ontmoeting tussen twee jonge middelbare scholieren die op gespannen voet met elkaar staan, kunnen eindigen in een mooi verhaal? Landon Carter is een koele, oppervlakkige jongen, en Jamie is een mooi maar introvert meisje die eigenlijk niet bij hem past. Toch ontstaat er een prachtige liefde tussen de twee. Maar alles verandert als Landon een vreselijk geheim ontdekt over het middelbare school meisje. Een film over de kracht van een eerste liefde. Leg je tissues maar vast klaar!

8. Lion

Lion is een aangrijpende film over Saroo, een jongeman die op zoek gaat naar zijn afkomst. Op vijfjarige leeftijd raakt hij verdwaald, belandt in een weeshuis, en wordt geadopteerd door een Australisch echtpaar. Maar jaren later is er maar één idee dat hem obsedeert: het vinden van zijn familie. Deze film is trouwens gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat voor ons des te verontrustender is. De hoofdrolspeler is de acteur van Slumdog Millionaire, Dev Patel, tot ons grote genoegen!

9. Mommy

Een verhaal van Xavier Dolan over een geweldige moeder- en zoonrelatie, die samen vechten om hun problemen te overwinnen? Wat wil je nog meer!

10. My girl

Je familie weer bij elkaar zien komen kan moeilijk zijn voor een klein meisje. Dit is het geval voor Vada, een elfjarig meisje dat haar moeder verliest tijdens de bevalling. Als haar vader haar vertelt dat hij gaat hertrouwen, is het kleine meisje van streek. Een ontroerende film vol onschuld! Het kleine extraatje? We zijn blij om Macaulay Kulin te zien, de acteur van “Home Alone”.

11. The Fault in Our Stars

Een prachtig liefdesverhaal dat het leven van veel mensen op z’n kop heeft gezet sinds de release. De film “The fault in our stars” was tekenend voor een hele generatie, juist omdat

-ie zo ontroerend was. We volgden graag het gepassioneerde liefdesverhaal tussen Hazel en Augustus, onze twee helden met een zeer zwakke gezondheid. Een handicap die in de loop der tijd hun grootste kracht werd en hun band nog sterker maakte. Een wervelwind van emotie en liefde, heerlijk om naar te kijken!

12. The Notebook

Allie en Noah, een liefdesverhaal dat echt iets voor ons is. Elke keer als we deze film kijken, moeten we weer huilen! Terwijl Allie de ziekte van Alzheimer heeft, leest haar man Noah haar elke dag hetzelfde boek voor. Het is zijn dagboek, waar Allie hun hele liefdesverhaal in schreef voordat ze haar geheugen verloor. Elke dag herleeft ze gepassioneerd haar relatie met Noah en wordt ze weer verliefd op hem. Hoe kon ze nou niet smelten bij de gedachte aan zoveel liefde?

13. Titanic

Last but not least: Titanic. Deze film mag uiteraard niet ontbreken op ons lijstje. We zullen je  de samenvatting van het verhaal besparen, maar als je deze klassieker nog niet kent, ga ‘m dan gauw kijken!En ja, je zal je tranen niet kunnen bedwingen als blijkt dat Jack niet meer in leven is en Rose hem moet achterlaten in de ijskoude oceaan. Een overvloed aan emoties!