Drie broers die Spiderman willen worden, laten zich expres bijten door een zwarte weduwe en belanden in het ziekenhuis

85

Drie broers van acht, tien en twaalf jaar hebben zich laten bijten door een zwarte weduwe, één van de gevaarlijkste spinnen ter wereld. Zij hoopten op die manier net zulke superkrachten te krijgen als Spiderman.

Afgelopen 14 mei zagen drie broers van acht, tien en twaalf jaar oud een enorme spin terwijl ze een kudde schapen in de Boliviaanse stad Chayanta hoedden. En dat was niet zomaar een spin: het was een zwarte weduwe, één van de gevaarlijkste spinnen ter wereld. De zwarte weduwe draagt een gif met zich mee dat vijftien keer sterker is dan het gif van een ratelslang, maar deze spinnensoort valt alleen aan om zichzelf te beschermen. Kinderen zien vaak niet in hoe gevaarlijk het kan zijn om te experimenteren met dit soort insecten, en dus besloten de drie boers de spin zó op te jagen dat -ie hen zou bijten.

Spierspasmen en verhoogde hartslag

Waarom klooien met een grote, enge spin? Om op Peter Parker, alias Spiderman, te lijken die in de stripverhalen en films awesome superkrachten krijgt door een radioactieve spinnenbeet. Met dat beeld in hun hoofd benaderden de drie broers de zwarte weduwe en prikten deze met een stok, waarop de spin hen één voor één beet.

Het resultaat? Geen plotselinge transformatie in superhelden maar wél hevige pijn, spierkrampen, buikkrampen en een verhoogde hartslag voor ieder van hen. In paniek bracht de moeder van de drie jongens hen vervolgens naar het ziekenhuis in Chayanta, waar ze een medische behandeling met medicijnen kregen.

Vijf dagen in het ziekenhuis

Maar helaas mocht deze behandeling niet baten, dus werden de broers overgebracht naar een ziekenhuis in de stad Llallagua en de volgende dag naar het kinderziekenhuis in de Boliviaanse hoofdstad La Paz. Aangezien de kinderen nog steeds last hadden van koorts, spierpijn, beven en zweten, gaven de artsen hen een speciaal serum.

Pas na vijf dagen werden de jongens uit het ziekenhuis ontslagen. Ze hebben er in ieder geval wel een mooi verhaal voor later aan overgehouden!