Nagelriemen: 3 gouden regels voor mooie nagels

593

Brandschone vingernagels, maar ook een goed verzorgde nagelcontour. We vertellen je wat je moet doen en wat je vooral niet moet doen.

De nagelriemen vormen de contouren van de nagel, zowel bij mannen als bij vrouwen. Hun rol is niet alleen het markeren van de nagelrand. Ze fungeren als een natuurlijke barrière tegen infecties en ziektekiemen die onder de nagel kunnen doordringen en ontstekingen (waaronder fijt, auw!) kunnen veroorzaken. Het probleem? Je beschadigt je nagelriemen soms onbewust in een reflex, bijvoorbeeld als je nerveus bent. Het resultaat is dan een rode en gezwollen nagelcontour, om nog maar te zwijgen van mogelijke infectieproblemen. Kortom, onze nagelriemen moeten in de watten worden gelegd! Lees snel onze instructies voor verzorgde nagelriemen, samengevat in drie gouden regels.

1. Knip de nagelriemen niet

Het is super verleidelijk: knip het storende velletje af en hop, klaar is Kees! Maar bij nagelriemen moet je dat vermijden, omdat je niet alleen het risico loopt een ontsteking te veroorzaken als je te kort knipt (omdat dit deel van de nagel dan niet meer beschermd is), maar het kan ook resulteren in hardere nieuwe huid, omdat het lichaam zich verdedigt door de epidermis te verdikken. En dat is, zelfs met een goed uitgevoerde manicure, niet erg mooi…

2. Duw ze regelmatig terug

Het feit dat je ze niet kunt knippen betekent niet dat je de nagelriemen tot op het nageloppervlak moet laten groeien. Maak er een gewoonte van om je nagelriemen één keer per week terug te duwen. Week je vingers een paar minuten in lauwwarm water om de nagelriemen te verzachten, gebruik daarna een houten stokje omwikkeld met een beetje katoen (vermijd die van staal, zodat het niet te hard is) en duw de huid van de nagelriem terug, zonder te forceren. Deze handeling mag helemaal geen pijn doen. Indien nodig kan een beetje handcrème worden aangebracht om het makkelijker te maken.

3. Focus op hydratatie

Dat is het geheim om mooie nagels te krijgen! Maak er dan ook een gewoonte van om je handen regelmatig te hydrateren, en maak van de gelegenheid gebruik om de nagelriemen te verwennen door ze vinger voor vinger te masseren (wees gerust, het kost slechts vijf tot tien seconden per vinger!). Kies voor een hand & nagel crème, waarvan de formule zeer geschikt is om te hydrateren zonder al te rijk te zijn. Gebruik deze crème zodra je er behoefte aan hebt, of als je de neiging voelt aan de nagelriemen te willen plukken. En natuurlijk na het handen wassen of het doen van de afwas.

Dus, van wie zijn deze mooie handen? Van ons!