De 14 gebreken en kwaliteiten van mensen met het sterrenbeeld Kreeft

131

Deze typische eigenschappen van de Kreeft zijn soms een beetje vermoeiend, maar ook vertederend.

Voordat we de dit sterrenbeeld onder de loep nemen wat betreft z’n kwaliteiten en gebreken, is het belangrijk om te weten dat de dragers van dit astrologische teken tot het waterelement behoren. De bloem van de Kreeft is de blauwe lotus, en de meesterplaneet van dit teken is de maan. Ben je geboren tussen 22 juni en 23 juli? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je eigenschappen overeenkomen met die van Isabelle Adjani, Eva Green, Charlotte Gainsbourg, Selena Gomez, Michel Polnareff, Gilles Lellouche, Dorothée of Dany Boon

1. De Kreeft heeft een PhD in mokken

Je moet twee keer nadenken voordat je een denigrerende opmerking maakt over de Kreeft. Hoewel hij zijn twee scharen gebruikt om zijn vrienden onophoudelijk te prikken, is hij uiteindelijk de meest tongue-in-cheek van de hele dierenriem.

2. De Kreeft is humeurig

De nabijheid van het teken Tweelingen geeft de Kreeft zijn kwaliteiten, maar ook zijn gebreken. Het is een onbekende eigenschap, maar het humeur van de Kreeft kan in heel (héél) korte tijd omslaan van euforisch naar wanhopig.

3. Hij is extreem gevoelig

Bij de Kreeft moet je je woorden goed afwegen, want dit sterrenbeeld is gauw op z’n tenen getrapt. Misschien heeft dat te maken met het feit dat Kreeften een onweerstaanbare drang voelen om te pruilen. Ben je niet echt weg van zijn of haar nieuwe kapsel? We denken niet dat eerlijkheid in dit geval het langst duurt…

4. Hij is erg achterdochtig naar andere mensen toe

Afhankelijk van de situatie kun je stellen dat dit een negatieve eigenschap is, of misschien toch niet. Op je hoede zijn voor andere mensen, of je hen nu kent of niet, kan een goede manier zijn om jezelf te beschermen tegen nare situaties. Maar wees voorzichtig om niet te gereserveerd over te komen, je zou het risico kunnen lopen om een aantal buitengewone ervaringen te missen!

5. Hij is bijna net zo koppig als de Stier

We hebben al gezegd dat je dicht bij Tweelingen staat, maar de Stier is ook niet ver verwijderd. De meest kenmerkende eigenschap van onze gehoornde vrienden is hun koppigheid. Dankzij het mysterieuze karaktervan de Kreeft zien we dit trekje meestal niet zo snel. Maar probeer een Kreeft er maar eens van te overtuigen dat je eerst je melk moet inschenken voor je je cornflakes erbij doet. Succes ermee…

6. De kreeft HAAT het om alleen te zijn

Wat is de zin van het leven als je alleen bent? De Kreeft houdt van eenvoudige kleine pleziertjes, maar nooit alleen. Hij geniet ervan om met anderen samen te zijn, en zorgt graag voor zijn naasten. Als je hem echt een plezier wil doen, bied hem dan een dagje Disneyland aan met zijn grootmoeder.

7. Hij is hypergevoelig

Gevoeligheid is niet noodzakelijkerwijs een minpunt! Gevoelig zijn betekent normaal gesproken namelijk ook dat je weet hoe je zelfs je sterkste gevoelens kunt uiten, maar… Werd er nou net niet in ons oor gefluisterd dat de Kreeft alles voor zichzelf houdt en dat hij alleen zijn verdriet uitspreekt als hij op het punt staat te ontploffen?

8. Hij is nostalgisch

Volgens de Kreeft was vroeger alles beter. Kijk er dus niet gek van op als hij abnormaal veel interesse toont voor allerlei prullaria uit de jaren ’70 en ’80. “Ahhh… de jaren ’80, de kleurige bandana’s, de muzikale rijkdom… Of waren de jaren ’70 zelfs nog beter? Het psychedelische behang, de vliegbril… Jammer dat alles nu zo anders is.”

9. De Kreeft is erg grappig

Als er maar één teken was dat je zou mogen kiezen om lol mee te maken, ga dan voor de Kreeft! De Kreeft is intens, gecultiveerd en gezellig, waardoor hij iedereen aan het lachen kan krijgen. De Kreeft is die vriend van wie we allemaal dromen.

10. De Kreeft is zeer academisch

Met zijn nieuwsgierigheid wordt de Kreeft vaak zeer gewaardeerd in elke schoolomgeving, en dan vooral door de leerkrachten! De Kreeft is niet op z’n mondje gevallen, en dat maakt hem een spraakzame student. Ook is de Kreeft slim genoeg om zichzelf uit allerlei onaangename situaties te redden.

11. De Kreeft is een grote romanticus

Als het om de liefde gaat, dan kan de Kreeft worden beschreven als aandachtig en liefdevol. Eigenlijk is de Kreeft verliefd op de liefde zelf. De Kreeft zal altijd goed zorgen voor diegene die z’n hart gestolen heeft. Een beetje te veel zelfs, misschien. Zijn afhankelijkheid kan een beetje benauwend worden.

12. De Kreeft is gek op z’n familie

Wat maakt een mens nu gelukkiger dan een fijne familie? Terwijl sommige mensen ongeduldig wachten om het nest te verlaten, zal de Kreeft altijd twee of drie keer nadenken voordat hij alleen de wereld gaat verkennen.

13. De Kreeft is zeer creatief

De nabijheid van het teken Tweelingen (één van de meest creatieve tekens van de dierenriem) maakt hem een volleerd kunstenaar, vooral in alles wat met schilderkunst, straatkunst of restauratie te maken heeft. De Kreeft houdt ervan om dingen met zijn handen te creëren!

14. De Kreeft is trouw

Dit geldt uiteraard niet voor alle Kreeften. Maar meestal is de Kreeft heel eerlijk, en zal hij liever een punt achter een relatie zetten (of het nu om vriendschap of liefde gaat) dan dat hij iemand bedriegt.