Vrijgezel? Profiteer ervan!

344

Single en volop genietend van het leven is één van de vele manieren om de tijd door te komen in afwachting van de ware. We presenteren je: de gebruiksaanwijzing voor singles!

Natuurlijk dromen we ervan om een man te ontmoeten die ons hart met honderd slagen per uur laat kloppen, of tegen wie we heerlijk aan kunnen kruipen. Na een tijdje als vrijgezel geleefd te hebben, merken we dat we dit een beetje missen.

Maar waarom zou je jezelf dat in de tussentijd niet gunnen? Meisjes die vrijgezel zijn, maar niet alleen, weten heel goed dat dat helemaal niet nodig is. Met andere woorden, zij hebben een man (of misschien wel meerdere) weten te strikken, zonder dat ze officieel een stel zijn. Om je ervan te overtuigen ervoor te durven gaan, zetten wij alle voordelen van deze ‘plezier trend’ voor je op een rijtje.

Genieten van anderen verleiden

Eén van de voordelen van het “single maar niet alleen” zijn is natuurlijk jezelf mooi maken. En we hebben het dan natuurlijk niet over domme clichés die willen dat we voldoen aan de voorschriften van sexy zijn.

Nee, mooi willen zijn en anderen willen verleiden is in de eerste plaats iets dat je voor jezelf doet en omdat je je graag vrouwelijk wilt voelen. Toegegeven, de uitdrukking dat je je graag vrouwelijk wilt voelen kan je aan het lachen maken, maar laten we niet te snel in lachen uitbarsten.

Het is een gezond, normaal en constructief streven. Als je jezelf mooi vindt, dan ben je dat namelijk vaak ook in de ogen van een ander. En niets is spannender dan wat aan de verbeelding over te laten…

Dromen over Prince Charming, prima. Alhoewel…

Is het je wel eens opgevallen dat “wachten op de ware” eigenlijk impliceert dat het een passief proces is? En wachten op wat, trouwens? Op een lange, donkerharige man op zijn witte paard om een wereld voor ons te openen?

Tsja… In het echte leven is het beter om te kijken naar de kleine roodharige (of zelfs kale) mensen die op de fiets zitten. Ja, dat betekent dus dat je meer mannen een kans moet geven, zodat je een tederheid kunt ervaren die net zo bevredigend kan zijn als een gepassioneerde liefdesrelatie.

Singles die niet alleen zijn, hebben begrepen dat het waarschijnlijker is dat het niet meteen liefde op het eerste gezicht is. In feite hebben deze meisjes ook iets anders begrepen: als liefde het belangrijkste in ons leven is, dan moeten we daar niet alles van af laten hangen. En we moeten vooral ook niet torenhoge verwachtingen ervan hebben. Stop dus met wachten en ga op zoek!

Zorg voor lichamelijk contact…

Nee, het gaat niet altijd om de seks. Het gaat om het aanraken. Twee handen die elkaar aanraken, een kus in de nek, een lichaamsmassage, twee armen die elkaar omhelzen… Er zijn talloze onderzoeken die hebben aangetoond dat aanrakingen en lichamelijk contact noodzakelijk zijn voor de mens om zich goed te voelen.

Als er één ding is dat niet-solo singles goed voor elkaar hebben in hun leven, dan is het wel lichamelijk contactmet anderen. Het is niet nodig om allerlei gewaagde dingen te doen die de kama sutra zouden doen blozen, kleine gebaren zijn genoeg.

En, nogmaals, je hoeft niet verliefd te zijn om toe te geven aan tederheid… Ga je gang, probeer het (bij wijze van spreken) met die vent die je al jaren tegenkomt!

 …maar ga niet voor de eerste de beste

Als we het hebben over “die kerel die je al jarenlang tegenkomt”, betekent dat niet dat het precies dié kerel hoeft te zijn. Je hoeft natuurlijk niet voor die jongen te gaan die je in de bus benaderde met, “Oh, je vader is een dief… hij stal alle sterren aan de hemel om ze in je ogen te zetten.”

Nee, “single, maar niet alleen”betekent niet dat je jezelf aan de voeten werpt van een random harige kerel alsof je een uitgehongerde vrouw bent. We bedoelen dat je op z’n minst een beetje gevoel en genegenheid naar die persoon toe voelt.

Veel chatplezier!

Eerlijk gezegd, meiden, moeten ook niet jullie toegeven dat we ons afvragen hoe we alles deden vóór de opkomst van de smartphone en Whatsapp? Het flirterige en verleidelijke Whatsappje, ja, we houden ervan, om maar niet te zeggen dat we eraan verslaafd zijn.

Iedereen die “single maar niet alleen” is weet dat, voordat je de juiste vindt, niets je ervan weerhoudt om als een verliefde dwaas te appen en te bellen. Zoals de 34-jarige vrijgezelle Julie zegt: “Wat zo magisch is aan elkaar veel vertellen, is dat we elkaar veel vertrouwen geven.

We zeggen dingen die we aan niemand anders zouden vertellen. Ik leer meer over mezelf door contact met anderen dan door alleen op de bank met m’n moeder te kletsen. Elk verhaal stelt me in staat om mezelf beter te leren kennen”, voegt Julie toe.

Stimuleer afgunst

Oké, deze laatste paragraaf is zeker niet mooi, nee. Maar de constatering is duidelijk: wanneer een man geconfronteerd wordt met een vrouw die al langer single is, zal hij de neiging hebben tegen zichzelf te zeggen: “Ojee, met haar is vast iets mis!”

Ja, zo is het helaas wel. Als je een man aan je arm hebt dan straal je uit dat je gewenst, en dus begerenswaardig bent. “Het is jammer,” zegt Élodie, “maar een alleenstaande vrouw met een lover is veel aantrekkelijker voor een man dan de eeuwige single bij wie hij zich afvraagt of ze hem niet meteen naar het stadhuis (of naar Disneyland) zal slepen zodra ze hem gestrikt heeft.” Erg eigenlijk, nietwaar? Zou kunnen.

Maar, punt één: het zorgt voor een wat meer luchtige houding tijdens het daten. Het risico lijkt in feite wat minder groot, en dat geldt voor beide partijen. Punt twee: zouden we niet dezelfde reactie hebben wanneer we geconfronteerd worden met een jongen die single, maar niet alleen is?